Фруктові чаші для кальяну - з чим їх їдять
Що таке кальян на фруктах? Ідея такої конструкції в тому, щоб замість звичайної чаші для тютюну використовувати той чи інший фрукт. У цій статті розповім, чому саме так виходить найсмачніший кальян і як правильно зробити фруктову чашу для кальяну.
Необхідні інгредієнти для кальяну на фруктах
До запаху тютюну, який лежить всередині фрукта, під час розкурювання чудовим чином домішується смак самого фрукта ... Результат абсолютно непорівнянний ні з одним з міксів навіть самих натуральних ароматів тютюну. Заради того, щоб випробувати це непередаване блаженство смаку варто трохи постаратися і зробити для себе унікальний кальян з найулюбленішими інгредієнтами.
Для того, щоб зробити смачний кальян з фруктами найчастіше використовують ці плоди:
- гранат
- диню
- грейпфрут
- апельсин
- яблуко
- лимон
Зверніть увагу: віддавайте перевагу плодам з міцною оболонкою, щоб вони були в міру дозрілими (не надто м'якими). Їх обсяг повинен відповідати розміру стандартної кальянної чаші.
Плюси і мінуси використання чаші для кальяну з фруктів
Переваги застосування фруктових чаш для кальяну:
- Час куріння на чаші з фрукта підвищується багаторазово через натуральної вологості чашки.
- Особливий аромат виникає в результаті нагрівання. Фрукт при температурній обробці запікається і дає збудливий апетит приємний запах.
- Фрукт нагрівається до більш низьких температур на відміну від стандартної чаші. Тому тютюн димить більш тривалий період і точно не згорить.
- З точки зору естетичності фруктова чаша для кальяну виграє за всіма показниками у будь-який інший.
Недоліки:
- Фруктовий кальян зажадає багато праці і його термін приготування більше.
- Занадто енергозатратно, так як фрукт вимогливий до тепла. Потрібно тримати постійно високий жар.
- Доведеться пожертвувати деякою кількістю тютюну і вугіллячок, їх витрата буде дещо більше.
- Один фрукт використовується тільки один раз. Після покурити його навіть не можна буде з'їсти - тільки викинути!
Як зробити кальян на фруктах
Кальян на яблуці
Твердість яблука така, що приготування чаші з нього не складе особливих труднощів навіть для непосвячених в кальянное справу.
- Почніть з розрізання. Необхідно відокремити третю частину з верхівки плоду.
- М'яку частину всередині шкірки слід видалити, але не всю. Головне, щоб усередині утворилася воронка, куди можна буде розкласти тютюн. Глибина воронки - не більше 2 см. Інакше буде перевитрата тютюну, який до того ж не прогріється весь.
- Тепер потрібно подбати про насадку яблука на шахту. Для насадки потрібно зробити отвір внизу фрукта. Краще використовувати спеціальну насадку-ніж для видалення серцевини.
- Далі робимо маленьку решеточку для тютюну. Розмістіть перпендикулярно один до одного зубочистки. Це дозволить уникнути проникнення в шахту тютюнового листя.
- На решеточку укладаємо тютюн - розсипчасто і пухнасто, якщо тютюн занадто вологий - трохи віджимаємо.
- Готову чашу слід накрити фольгою і щільно притиснути. Фольгу скрутіть в кілька шарів. Якщо розміри яблука досить малі, можна використовувати калауд замість фольги.
Яблуко робить процес куріння чудовим і поєднується з безліччю інших ароматів і смаків. У цьому його можна вважати універсальним фруктом.
Кальян на апельсині
Як зробити кальян на апельсині? Необхідно виконувати всі в точності так, як при приготуванні кальяну з яблуком. Тільки з одним невеликим нюансом. Чаша для кальяну з апельсина зобов'язана бути в міру вологою. Якщо цитрус занадто соковитий, промокніть його паперовим рушником.
Кальян на грейпфруті
З грейпфрутом варто провернути те ж саме. При курінні піде характерна гірчинка, і залишиться тільки терпкий і кисло-солодкий пар. Кальян можна готувати, змішуючи найрізноманітніші види тютюну.
Кальян на кокосі
Кокос - ідеальний «матеріал» для чаші. Тому що його твердість не викликає сумнівів. Але сам процес виготовлення чаші для кальяну буде кілька скрутним.
По-перше, складно вирізати отвір необхідного діаметра для шахти. Доведеться застосовувати такий інструмент, як дриль з відповідним свердлом. По-друге, зробити рівний зріз теж не дуже легко. Для цього можна використовувати болгарку або ножівку.
Зате результат не залишить вас байдужим. З кокосової чашею можна пробувати такі смаки тютюну, як шоколад, вишня, яблуко, м'ята, диня, кавун і багато інших.
Кальян на ананасі
Цей плід краще брати недоспевшім. Приготована з перестиглих (занадто м'якого) ананаса чаша просто зруйнується під час використання. Колбу можна наповнити соком або вкласти туди невеликі фрагменти ананаса - м'якоть. Це наситить кальян витонченим ароматом.
Кальян на банані
Форма банана робить його не таким простим в виготовленні фруктової чаші для кальяну. Тут потрібно підходити до справи з розумом. Отвір потрібно прорізати поперек банана наскрізь. Потім потрібно звільнити місце для тютюну. Для цього навколо отвору виробляли порожнину прямокутної форми. Не забуваємо про грати з зубочистками. Тільки тоді кладемо перетертий тютюн.
Чаша з банана підходить до запаху тютюну з лісових ягід, ківі, полуниці, персика.
Кальян на гранаті
Хімічний склад зерен граната підсилює кислотність і терпкість вдихуваного диму. Фрукт має гарний теплообміном, тому домогтися того, щоб він підгорів дуже складно.
Тут можна використовувати вишневий, виноградний і тютюн з ароматом інших ягід. Колбу бажано наповнити соком з того ж граната, вишні або лимона.
Кальян на дині
Динна чаша має м'який ароматом. Для зручності варто брати невелику диньки. З нею ідеально поєднуються смаки та аромати найрізноманітніших фруктів. Полуничний тютюн, зі смаком нектарина, вишні, грейпфрута або самої дині.
Якщо ви давно курите кальян, але хочете випробувати нові відчуття від звичних смаків тютюну, не полінуйтеся і зробіть кальян на фруктах. Використання фруктових чаш дає найбільш непередбачуваний і завжди вражаючий результат.
Можливо ви вже пробували кальян на фруктах? Тоді розкажіть в коментарях, який плід ви використовували?