Міцніше або довше? Як забивати Танжірс

Tangiers - тютюн багато в чому унікальний. Його чудові характеристики: передача смаку, димність, нарізка листя, консистенція суміші, фортеця - все це давно стало світовою легендою і еталоном якості. Але для того, щоб всі ці ноти в вашому кальяні злилися в один акорд насолоди, потрібно навчитися користуватися таким інструментом, як Танжу.

Детально про це тютюні для кальяну, про його властивості, смаки і про те, як правильно підготувати його до використання (про акліматизацію), я розповідав тут.

У цій статті піде мова про фактори, що впливають на міцність кальяну і докладно про декілька способів забивання Танжирса.

Від чого залежить міцність Танжу?

1. Кількість сиропу

Тютюн, який містить велику кількість патоки, буде значно слабкіше, тому що на повне випаровування рідини потрібен час.

У разі, коли сироп практично відсутня, гаряче повітря починає відразу прогрівати безпосередньо тютюновий лист, тому виділяється більше нікотину.

Таким чином, якщо ви бажаєте покурити кальян міцніше, відіжміть зайвий сироп і вологу з суміші за допомогою паперової серветки. Але у цього способу є один мінус. Смак ароматизатора швидко зійде нанівець в процесі куріння.

2. Наявність колодязя в чаші

Наявність колодязя забезпечує легку тягу. Це відбувається завдяки тому, що повітрю не доводиться проходити крізь товщу суміші. Зрозуміло, це полегшує відчуття при курінні.

Для створення більш міцного кальяну варто віддавати перевагу класичній чаші і без колодязя.

Детальніше про різні чашах і про правила їх вибору - в цій статті.

3. Наявність відступу між тютюном і фольгою / калаудом

Забивання "в дотик" - спосіб створення самого міцного кальяну. Для цього суміш кладеться з гіркою, таким чином він злегка торкається фольги або калауда. Верхній шар запікається і створює корочку, завдяки якій ви відчуєте фортеця.

4. Щільність суміші

"Повітряна", тобто, пухка забивання в чашу без утрамбовки створює велику фортецю. Відбувається це зарахунок того, що кожен листочок суміші прогріватися з усіх боків. При щільною забиванні прогрів тютюнового аркуша йде менш інтенсивно, відчуття стають легше, але смак буде триматися довше.

5. Температура чаші

Часто слабкість смаку і легкість кальяну обумовлені малою кількістю спека. Щоб збільшити фортеця, іноді досить просто додати вугілля або накрити чашу ковпаком. Тобто, підвищити тим самим температуру суміші. Тут головне не перестаратися з кількістю вугілля, інакше може з'явитися неприємна гіркота.

6. Кількість нікотину в листі

Найпростіший фактор - якість самого тютюнового аркуша. Танжірс виробляють з чорного листа Берлі з високим вмістом нікотину, тому мінімальну фортеця забивання цього тютюну я оцінюю на 4 бали з 10.

Як забивати Танж

Розглянемо тепер різні способи забивання, враховуючи той ефект, який хочемо отримати.

Забивання на середню міцність

Перший спосіб для тих, хто любить палити помірний кальян і насолоджуватися тривалим смаком і ароматом густого диму.

Найлегшу міцність Танжу можна отримати тільки в чаші Фанел.

Для цього потрібно:

  1. Використовувати вологий Танжирс.
  2. Уникати сухого листя і гілок.
  3. Укласти суміш щільно, роблячи відступ від краю (не в дотик).

Якщо використовувати замість ФАНЕЛ класичну чашу, можна домогтися трохи більш густого диму. Для цього потрібно укласти розпушений тютюн, що не утрамбовуючи його.

Міцність вище середнього

Другий спосіб дозволить повною мірою відчути всі кращі якості цього легендарного тютюну для кальяну. Підвищена міцність у поєднанні з хорошою димністю і тривалістю ароматного куріння (смак тримається до 40-50 хвилин) - для досягнення цих цілей потрібно виконати наступні дії:

  1. Вологість суміші не враховується (уникати тільки пересушеного).
  2. Забити "пушисто», не ущільнювати.
  3. Наповнити чашу по самі вінця (в дотик).

Цей ефект можна отримати як в ФАНЕЛ, так і турці. Кальян стає важче завдяки тому, що тютюн нагрівається з усіх боків.

Висока міцність

Для досягнення хорошого релаксу, необхідно використовувати класичну турку:

  1. Підсушити тютюн за допомогою серветки.
  2. Наповнити чашу в відступ.
  3. Розпушити.
  4. Злегка ущільнити верхній шар.

Якщо у вас в наявності тільки Фанел, високу міцність Танжу можна постаратися отримати і в ній, але на дуже нетривалий час. Ефект нікотину ви будете відчувати протягом не більше, ніж 10 перших хвилин куріння.

  1. Розпушити сухий тютюн за допомогою шила до повітряного стану.
  2. Наповнити чашу з вулканом в дотик.

Дуже висока міцність

І найцікавіше. Як же відчути всю красу класичного чорного тютюнового аркуша? Останній спосіб не дасть вам тривалого смаку і густого диму. Але зате допоможе максимально розслабитися.

Для цього підійде турка. Тільки турка. Для отримання кайфу потрібно:

Добре просушити тютюн, видаливши сироп. Але не до фанатизму)
Розпушити і дуже повітряно укласти тютюн в чашу. Я роблю це з відступом від краю. Якщо ви хочете отримати більше нікотинового присмаку з благородною гіркуватістю, укладіть суміш "в дотик".
І якщо вам потрібен максимальний ефект, покладіть на фольгу або калауд на один вугіллячко більше, ніж зазвичай.

Таким чином нам вдалося зрозуміти, що фортеця тютюну залежить не тільки від вмісту нікотину, а й від способу його забивання, вибору чаші і кількості спека. Знаючи і враховуючи всі тонкощі приготування кальяну і вміючи регулювати його фортеця, ви забезпечите собі прекрасний відпочинок з тією кількістю нікотину, який хочете отримати.