Міцний кальян: як забити Доху
Доха давно вже не новинка на ринку, але ви впевнені, що знаєте про її можливості все? Деякі уникають її використання в кальяні, вважаючи, що і без того досить видів тютюну на будь-який смак і міцність. Хтось, можливо, побоюється якраз її зайвої міцності.
А чи знаєте ви, що міцность і навіть смак Дохи залежить безпосередньо від способу її забивання в чашу? Спробуйте мої варіанти використання самого міцного тютюну в кальяні, і нові відчуття вам гарантовані!
Особливість Дохи для кальяну
Доха, на відміну від звичайного тютюну для кальяну має дещо інші властивості. Вона є сухим тютюновим листом без сиропу і придатна для куріння в трубці. Тому в кальянної чаші вона поводиться інакше, ніж спеціальний кальянний тютюн.
Особливість Дохи в тому, що вона розкривається при прямому горінні і не в'ялиться, як звичайний тютюновий лист.
Якщо Доха при змішуванні з тютюном для кальяну просочується сиропом, вона вже не може розкрити всі свої якості. Ви отримаєте лише аромат тютюнового аркуша і втратите фортеця. Якщо ж Доха залишиться в чаші сухий, при нагріванні, вона буде горіти і видавати необхідну міцність для вашого кальяну.
Я рекомендую дотримуватися дозування від 0,2 до 0,5 гр Дохи на чашу тютюну. Точне дозування і обраний спосіб забивання залежить від ефекту, до якого ви прагнете:
- отримати вище фортеця;
- більше присмаку тютюнового листя;
- гармонійно поєднувати міцність і смак.
Залишається правильно забити чашу і отримати потрібний результат.
Способи забивання Дохи в кальян
З першого погляду може здатися, що всі способи схожі один на інший. "Яка взагалі різниця, як це забивати ?!" - запитає недосвідчений користувач кальяну. Але майстерність кальянщика і полягає в тому, щоб враховувати нюанси. Тут тонка гра, дотримання правил якої і дає самі і несподівані цікаві рузультати.
1. Класика
Самий часто використовуваний спосіб забивання. При такому варіанті Доха частково контактує з сиропом і частково зберігає свою сухість. Виходить і міцність і особливий аромат тютюнового листа.
Готуємо суміш: на підготовлений для забивання тютюн насипаємо доху. Перемішуємо декількома легкими рухами, щоб суміш зберігала рихлість і легкість.
2. На любителя
Спосіб цікавіший, він дозволяє отримати ефект на контрасті відчуттів. Спочатку ви курите звичайний кальян, але в певний момент рівень фортеці різко зростає. Йде вкидання нікотину, після чого ви продовжуєте курити, як і раніше. Ви розслабляєтеся, і залишаєтеся на цій хвилі до кінця куріння.
Як приготувати. Беремо тютюн для кальяну і укладаємо в чашку. Наступним шаром кладемо Доху і накриваємо ще одним шаром тютюну.
При такій забиванні спочатку розкриється кальянний тютюн - верхній шар. Хвилин через 10 температура дійде до Дохи. Під час затяжок під впливом гарячого повітря Доха почне розкриватися. Відчуття буде сильним і тривалим. Навіть коли ви дійдете до останнього шару кальянного тютюну, ви будете залишатися під впливом отриманого ефекту фортеці.
Слід звернути увагу, що вплив може виявитися занадто потужним, коли смак Дохи переб'є аромат кальянного тютюну.
3. Хардкор
Готовий мікс тютюну закладається в чашу і верхнім шаром посипається Доха.
Спосіб найкраще підходить, коли ви готуєте кальян для себе особисто - від забивання до розкурювання. У цьому випадку все саме міцний дістанеться саме вам.
У кальянної розкурювати першим починає кальянщик, і якщо ви хочете почастувати саме його, то попросіть таку забивання :) При прогріванні Доха лежить верхнім шаром і прогрівається першої. Той, хто почне розпалювати, викурить більшу частину міцного тютюну. Іншим дістануться залишки, аромат листя, але міцностіі вже не буде.
4. Найпростіший
Досить часто сам використовую цей варіант. Це той же спосіб, що і номер 3, але для тих, хто курить на калауді. Використання колодки дає можливість регулювати міцність кальяну протягом куріння.
Піднімаєте калауд і на верхній шар тютюну рівномірно насипаєте щіпку Дохи. Ставите калауд на місце. Вплив накотину відчуєте з першої ж тяги, так як верхній шар найгарячіший.
Міцність кальяну регулюєте кількістю Дохи. Чим її більше - тим вище міцність, все дуже просто.
5. Екстремальний
З усіх випробуваних способів цей - мій найулюбленіший. Так найприємніше покурити Доху. Застосовується при палінні на фользі.
При цьому способі моделюється варіант куріння через трубку Медвах, але в поєднанні з ароматом кальяну і відповідною кількістю диму.
Як готувати. Пересовуєте вугілля на край чаші і прямо на фольгу посредині між вугіллям сиплеться щіпка Дохи. При затягуванні від вугілля виходить більше жару. При прямому горінні даха видасть ударну дозу нікотину. 5-6 вражаючих затяжок вам забезпечено.
Отже, робіть найміцніший кальян, вибравши будь-який спосіб забивання Дохи в чашу, або курите її через трубку Медвах і отримуйте задоволення! Пам'ятайте тільки, що даха має підвищений вміст нікотину, так що зіставте це зі своїми фізичними можливостями.
Великий вибір топової Дохи тут